Už dlouho nebyl takový zájem veřejnosti o jednání zastupitelů okresního města. Způsobil to uvažovaný prodej více než sedmi hektarů pozemků v průmyslové zóně pod Kotlem spediční firmě Thomas Duvenbeck Immobili-en (zatím sídlící na okraji Volduch). Po devadesátiminutové rozpravě bylo jasno. Třináct zastupitelů se vyslovilo pro transakci, čtyři byli proti a čtyři se zdrželi hlasování. Do městské kasy by mělo přitéct téměř 56 milionů korun, ovšem obyvatelé Šťáhlavské ulice mají strach z provozu kamionů a budou dál bojovat!

Diskusi odstartoval Bohumil Nosek (Rokycanští patrioti): „Vidím to pozitivně, protože se odlehčí centru. Přesun po Śťáhlavské je vhodnější." Zdeňka Lišková (KSČM) však okamžitě reagovala: „Kolega Nosek neví, o čem mluví. Nad plánovaným obchvatem města visí otazník, protože evropské dotace pokulhávají." Starosta Václav Kočí vyjádřil obavu, že Duvenbeck by v případě nesouhlasu zastupitelů mohl zvolit jinou lokalitu. Například Hrádek, což by pro Rokycany znamenalo stejné zatížení, ale bez finančního efektu. Stanislava Sudu (ČSSD) zajímalo plánované přijímání 150 administrativních pracovníků a 800 řidičů v novém logistickém areálu, zatímco Ivo Blahout položil řečnickou otázku, zda zvolit větší či menší zlo.

Slovo dostali i dva obyvatelé jižní části Rokycan. Lubor Nový a Pavel Šmíd se vyslovili kategoricky proti plánům společnosti: „Jediná přístupová cesta je po Šťáhlavské a je tudíž jasné, že veškerý provoz bude směrován tam. Část dopravy do Volduch bude projíždět městem stejně jako dřív. Na Pražské se v žádném případě odlivu kamionů nedočkají. Navíc firma prozatím s výstavbou čerpací stanice nepočítá a pravděpodobně tedy přibude kamionů, které budou jezdit do bývalého ČSAD." Zastupitelé Jan Šašek a Luděk Sefzig (ODS) se přimlouvali pro oslovení veřejnosti, nicméně po hodině a půl byl přijatý návrh na ukončení diskuse. Vzápětí se na displeji objevily zmíněné výsledky hlasování.

„Lidé na Šťáhlavské jsou rozhořčení a založili občanské sdružení, které se hodlá zapojit do správního řízení," reagovala Hana Čapková.