Scénář předepisoval natáčení na šumavských skálách, pod kterými se najde mrtvola muže. Vypadalo to, že s takovou lokací nemůže být problém, jenže opak byl pravdou. Režisér s architektkou Olgou Rosenfelderovou jezdili v oblasti střední Šumavy, hledali vhodné skály, ale i po měsíci to vypadalo špatně.

Natáčení seriálu Policie Modrava v Klatovech 2016.
Policie Modrava se vrací na obrazovky, Nova odvysílá druhou řadu

„Skály byly většinou na nepřístupných místech, kam by se nedostala technika, nebo byly pro filmování nezajímavé. Tohle hledání trvalo téměř dva měsíce a výsledek nula, než se usmálo štěstí. A to v podobě hajného Pavla Bělocha ze Srní, který nám poradil Dračí skály u Svojší. Je to komplex skal, který se tyčí nad Otavou u Paštěckého mostu. A bylo to ono,“ pochvaloval si Soukup, který původní příběh, jenž se jmenoval jinak, přejmenoval na Případ u Dračí skály. Protože natáčení na skálách bylo nebezpečné, byli herci připoutaní lanky, která se pak v postprodukci vymazala.

Scény u vyhořelé stodoly, kde hasiči najdou polorozpadlé mužské tělo se zbytky ošacení, se natáčely u cesty na Hrádky. Vyhořelou stodolu postavila architektka Olga Rosenfelderová. Stavební služba patinovala dřevo hořáky, aby vše vypadalo věrohodně. Samotného natáčení se zúčastnili i srnští hasiči, kteří v seriálu už několikrát vystupovali.
Ve scéně, kdy pracovníci pohřební služby odnášejí na nosítkách mrtvého, ležela v černém vaku asistentka produkce. 

Režisér Jaroslav Soukup (uprostřed) pózuje se seriálovými policisty před skutečným policejním obvodním oddělením v Kašperských Horách.
Startuje Policie Modrava. Kriminálka, která baví