V Třinci prohráli Indiáni 2:5, ačkoliv neodehráli špatný zápas. Gólově se ale prosadili teprve po polovině střetnutí, kdy už prohrávali o čtyři branky.

Škodovka začala duel dravě, nic z toho ale nevytěžila. Hosté hned zkraje sice vyšachovali Hrubce v třinecké brance, ale gólmana zastoupil Linhart. Indrák v šanci promáchl a slibný nájezd tří na jehoho zase zmařil bránící Doudera.

To Oceláři byli v závěru třetiny produktivnější. V početní výhodě se nejprve zblízka prosadil Marcinko, a o dvě minuty později Petružálek nabil zpoza branky Polanskému, který přidal druhý třinecký gól.

Podobný scénář měla i prostřední část. Autor dvou plzeňských gólů z prvního kola Straka nejprve neproměnil šanci po nájezdu na Hrubce. A Třinečtí následně přidali další dva góly.

Adamského akci zakončil Růžička, který zblízka dorazil puk za Svobodu. A v přesilovce pět na čtyři se po kličce v brankovišti prosadil podruhé v utkání Marcinko.

Indiáni ani potom nerezignovali a před druhou přestávkou dokázali snížit.

Po Kracíkově šikovné pobídce tečoval puk mezi Hrubcovy betony Kindl.

Slovan Liberec – Viktoria Plzeň 0:3
Viktoria uštědřila Liberci lekci

Hosté ožili, také třetí třetinu zahájili tlakem a Gulaš po obkroužení třinecké branky odrazem o brusli jednoho z domácích beků ještě zadělal na drama.

Třetí gól hostů mohl přidat Preisinger, ale do odkryté branky soupeře neusměrnil prudký pas. A v závěru Gulaš při hře bez brankáře trefil jen tyč třinecké klece.

Porážku Plzně potom v 60. minutě do opuštěné branky zpečetil z úhlu tečí o Stachova záda Adamský.

„Začali jsme nervózně, ale po důrazu v brankovišti se nám povedlo dát dvě branky. Od druhé třetiny jsme byli malinko lepší, i když i soupeř měl šance. Když potom Plzeň dala gól na 1:4, začala být hodně nepříjemná a i přes porážku tu odehrála dobrý zápas,“ ocenil sportovně třinecký trenér Václav Varaďa.

„Nemáme se za co stydět. V Třinci jsme odvedli kus dobré práce,“ přitakal plzeňský trenér Ladislav Čihák. „Bohužel jsme v první třetině dostali dva góly a pak je to s takhle silným soupeřem těžké. Ale kluci to nezabalili a do konce zkoušeli Třinec ještě potrápit,“ podotkl kouč Škodovky.

Už v úterý se Plzeň představí znovu doma, kde od 17.30 hodin narazí na tým Olomouce.