Dnes soud rozhodl a Štefana Klempára poslal na deset let za mříže.

Obžaloba mu kladla za vinu, že právě on měl podíl na smrti mladé dívky, se kterou se znal od dětství. Navíc měl posléze s jejím mrtvým tělem i souložit. Tělo mrtvé ženy v rozkladu pak našli policisté v srpnu 2008 v sokolovském lesoparku Krejcárek.

Vše začalo tím, že se Klempár sešel se zmíněnou dívkou a ta ho požádala o pervitin. Pak ovšem začala hádka. Podle spisu měl Klempár ženu nejprve udeřit a pak ji začít škrtit. „Když žena přestala jevit známky života, tělo poškozené odtáhl na nedalekou travnatou plochu, kde z jejích kalhot vytáhl pásek, dvakrát ho ženě obtočil kolem krku a utahoval za oba konce. Přitom se zkouškou tepu a dechu ujišťoval, že poškozená, která zemřela v důsledku zaškrcení krčních orgánů, již skutečně nežije. Poté obnažil spodní část jejího těla a vykonal na poškozené soulož," uvedla Václava Brýdová z krajského státního zastupitelství.

Sám Klempár před soudem v pondelí nevypovídal. Navíc požádal, aby se jednání mohlo odehrát v jeho nepřítomnosti. Předseda senátu mu vyhověl a přečetl proto výpověď z přípravného řízení. Klempár soudu jen řekl, že nic neudělal, přestože se v minulosti k činu přiznal.

Mrtvou Irenu jsem měl rád. Znali jsme se od dětství. Ten den jsme se potkali, ptala se, jestli mám pervitin. Šli jsme do lesoparku a společně jsme si drogu vzali. Pro mě to byla ten den už druhá dávka, nevěděl jsem, co dělám," řekl Klempár při prvních výsleších.

K hádce podle něho došlo k okamžiku, kdy po něm žena chtěla vrátit peníze, které jí obžalovaný dlužil. „Napřed jsem ji chtěl udeřit do obličeje, ale byl jsem tak zfetovaný, že jsem se trefil do krku. Začal jsem ji škrtit, když byla mrtvá, odtáhl jsem ji do roští. Tam jsem s ní začal souložit. Nechal jsem ji ležet a šel domů pro lopatu. Pak jsem ji pohřbil do mělkého hrobu," popsal ve výpovědi obžalovaný, který má s vězeňskými celami zkušenosti už z minulosti. V současné době si odpykává trest za krádeže a navíc je nepravomocně odsouzen i za loupež. Právě ve vězení se měl k vraždě své kamarádky přiznat vězeňské službě. „Trápilo mě svědomí," vysvětlil své přiznání.