Zčásti si už sice hospodyně usnadňují práci koupením salátů či obaleného kapra, ale převahu má pořád ještě domácí kuchtění podle osvědčených receptů.

Kromě vlastního zájmu pra- covníků pohostinství, aby mo- hli strávit čtyřiadvacátého v po- klidu s blízkými, je i výše zmíněné důvodem, proč mnohé provozovny neotevřou. Třeba U Čápa, hotel Bílý lev, pivnice U Chmelířů či s největší pravděpodobností U Tří zmijí.

U Chmelířů to ale hostům vynahradí třiadvacátého. To navíc už tradičně chystáme vánoční besídku se soutěží o nejlepší vánoční salát. Bývá tu plná hospoda," sdělil šéf Zdeněk Chmelíř.

Přímo naspěch budou jako každoročně mít v mýtské výrobně lahůdek Pilíkovi. „Už teď je zájem o naši výpomoc cítit. Ale zdaleka ještě ne naplno. Myslím, že jako obvykle lidé až na poslední chvíli takříkajíc zjistí, že už opravdu jsou Vánoce. Pak se tu tvoří fronty a musí čekat. Lepší je, když se nám zájemci ozvou předem, abychom vše připravili, a tím urychlili," uvedla Dagmar Pilíková. Desítky kil salátů, chuťovek a chlebíčků už mají naplánované. K tomu je poptávka po aspikových dortech či obložených mísách všeho druhu.

Více ve středečním vydání Rokycanského deníku.