Jedenáct několik dní starých štěňat vyhodil někdo na pole u Radkovic nedaleko Měčína. Než se je podařilo najít, polovina z nich zemřela. O život přeživších bojuje Miloslava Šeflová v klatovském útulku.

„Štěňátkům je odhadem deset až čtrnáct dní. Když se našla, bylo jich pět už mrtvých, zbylých šest se pokoušíme zachránit. Dvě jsou ještě slepá. Krmíme je každé dvě hodiny mlíčkem, masírujeme jim bříška. Doufáme, že to zvládneme, i když to nebude lehké, dva baštit nechtějí,“ řekla Deníku Miloslava Šeflová, vedoucí psího útulku, který spadá pod klatovské technické služby.

Podle ní je tam buď porodila fena a poté ji někdo zastřelil, nebo, což je mnohem pravděpodobnější, je někdo měl doma a pak je tam pohodil, aby je odsoudil k smrti hladem a žízní. „Je to prasárna, jiné slovo nemám. Jde to přece řešit úplně jinak, třeba kastrací,“ řekla Šeflová, podle níž nejde o první případ tohoto druhu na Klatovsku. „Je to již čtvrtý uměle odchovaný vrh v našem útulku. Nejmladším štěňátkům byly čtyři dny, všechny se podařilo odchovat, tak věřím, že uspějeme i teď,“ dodala žena známá svou láskou ke psům.

Nález štěňat na poli řešíi policie. „Případem se zabýváme. Co se týče právní kvalifikace, zatím nelze předjímat,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Pirátský den v MŠ Karafiát v Klatovech.
FOTO: Děti si hrály ve školce na piráty