Mezi disciplínami byla pro školáky rozhodně nejzajímavější zdravověda. Pro některé byla totiž tou nejednodušší, pro druhé naopak nejtěžší a nic mezi. „Docela si věříme. Na stupně vítězů to nebude, ale čtvrtí bychom mohli být. Zdravověda nám hodně šla, ale nervozita nám zkazila výsledky u poznávání sirén," prozradila Karolína Raková ze ZŠ a MŠ v Radnicích.

Nakonec bednu vítězů obsadili tito tři. První už zmiňované Stupno, druzí skončili žáci z Jižního předměstí a bronz si odneslo druhé družstvo ze Zbiroha.

„Nejtěžší pro nás byla zdravověda, kde jsme měli nejasnosti se zkoušejícím ohledně zjišťování tepu u zraněného. Neshodovala se tu teorie, podle které jsme se učili, s praxí," prozradil kapitán družstva ze Stupna Michal Nový, kterého jeho družstvo ve složení Michal Planeta, Natálie Zábranská, Vilém Pechmann a Jakub Mareček vyneslo na pozice nejvyšší.

„Je to určitě zasloužené. Připravovali se na to poctivě, po celý školní rok, v kroužku do kterého docházeli. Teď jdeme za odměnu všichni na zmrzlinu," prozradila jejich učitelka Monika Hrenšteinová. První dva týmy pak postupují do krajské soutěže. „Tam už si tolik nevěříme. Byli jsme se tam podívat loni a to už je podstatně náročnější. V disciplínách nechybí například požární útok, ke kterému nemáme možnost se dostat a nacvičit ho," dodala Hrenšteinová.