Zde je několik perliček z natáčení, o něž se s Deníkem podělil režisér a autor celého projektu Jaroslav Soukup.

Krušné chvíle zažil štáb při natáčení scén v kempu Antýgl mezi Srním a Modravou. Na natáčení se dostalo až odpoledne, kdy z kempu najednou začínali odjíždět návštěvníci. Kemp, který byl ještě hodinu předtím plný stanů a karavanů, začal řídnout… Režisér Soukup, aby zachránil situaci, natočil napřed celkové záběry, v kterých byly vidět stany a přívěsy, a teprve potom se dostalo na bližší záběry herců. Ten odjezd turistů byl nevysvětlitelný, protože nebyl žádný konec víkendu, ale normální den uprostřed týdne. Prostě někdy se dějí nevysvětlitelné věci. Nakonec se ale všechno natočilo.

Noční scéna na chalupě Emila Kintzla, kterého hraje Ladislav Mrkvička, byla vůbec poslední v této lokaci. Původní chalupa, ve které se natáčely všechny scény, dnes už neexistuje. Tři dny po natáčení této scény ji nový majitel zboural. Dnes už tam stojí zbrusu nová chalupa.

Případ nešťastné důchodkyně Palánové/herečka Zora Kostková/, která si přes internet objednala čivavu z Kamerunu, se skutečně stal na Kašperských Horách. Režisérovi Soukupovi se tak zalíbil, že ho zařadil do tohoto dílu jako vedlejší krimi.
Šumavské bonbóny, které hrají v příběhu důležitou roli, neexistují, autoři si je vymysleli.

Scéna přepadení obecního úřadu a loupež harddisku se natáčela na dvou místech. Exteriéry v Nezdicích u Sušice a interiéry na obecním úřadě v Srní.

Režisér Policie Modrava Jaroslav Soukup v akci.
Skály vhodné pro druhý díl Policie Modrava hledali filmaři bezmála dva měsíce