„Tříkrálová sbírka se v České republice koná do 24. ledna. V 5. stupni Protiepidemického systému (PES) tříkráloví koledníci však bohužel osobně přijít do domácností nemohou. Budeme se snažit umisťovat kasičky na veřejně přístupných místech jako jsou kostely či obchody a informovat o tom v obcích. S koledníky se ale můžete setkat online na oficiálním webu sbírky www.trikralovasbirka.cz, kde je připravena i online kasička. I tak věříme, že se z události nevytratí radost z konání dobrých skutků ve prospěch potřebných,“ uvedla koordinátorka Tříkrálové sbírky Diecézní charity Plzeň Helena Pachnerová.

Dárci mohou do Tříkrálové sbírky přispět i převodem na Sbírkový účet: 66008822/0800 u České spořitelny či zasláním jednorázové nebo trvalé dárcovské DMS s částkou 30, 60 nebo 90 Kč na tel. číslo 87 777 ve tvaru: DMS KOLEDA 30 (nebo 60, 90) nebo DMS TRV KOLEDA 30 (nebo 60, 90).

Protest proti jadernému úložišti.
Obce úložiště nechtějí. Ani za milion od státu

TĚŠILA SE NA DĚTI

Tříkrálová sbírka je důležitým zdrojem pomoci lidem v nouzi. „Podpořeni mohou být potřební přímo ve farnostech, sociální služby charit, jako jsou například domovy pro matky s dětmi v tísni, azylové domy pro jednotlivce i rodiny, charitní domovy pro seniory, stacionáře pro handicapované či nemocné Alzheimerovou chorobou, ale také ošetřovatelské a jiné terénní služby pro lidi v obtížné životní situaci,“ uvedla Pachnerová.

Především senioři jsou z této situace smutní a budou potřebovat pomoc, když budou chtít přispět. „Každý rok jsme se těšila až mi dětičky přijdou zazpívat, ale letos se nedočkám. Ráda bych ale přispěla na sbírku, protože je potřebná. Budu muset poprosit děti, aby mi s tím pomohly. Je to hrozná doba, přicházíme o mnoho věcí, které nám dělají radost, už aby to skončilo,“ řekla Deníku Božena Svobodová z Klatov.

Kasičky Tříkrálové sbírky jsou rozmístěny na různých místech. Například v Horažďovicích je od 6. do 8. ledna nejdete na těchto místech: Lékárna Devětsil (náměstí), Lékárna Panacea (Blatenská ul.), Pekařství Karel Rendl, F-MOBIL, Čerpací stanice Robin Oil, Čerpací stanice BENZINA, Potraviny Mandák, ROSA COMPUTERS.

V Klatovech kasičky najdete v Domově pokojného stáří Naší Paní, na faře, v lékárně U Klatovské Madony, v Auto Roneš, v obchodě Dobroty U tety Růži, v infocentru, na finančním úřadě a na finančním odboru městského úřadu.