Ve třech centrech okresu (Mýto, Zbiroh, Rokycany) a řadě dalších menších míst (Skořice, Ejpovice, Týček, Líšná, Terešov, Podmokly, Mlečice, Medový Újezd, Mirošov, atd.) můžete ode dneška až do čtvrtka 14. ledna potkat tříkrálové koledníky. V okresním městě pečetily šedesát kasiček zástupkyně Oblastní charity. Asistovali jim místostarosta Rokycan Tomáš Rada a mluvčí úřadu Eva Praumová.

Hlídky nyní vyrazí na úřady, do obchodů a rodinných domů. Sehnat potřebné množství kluků a děvčat pro tuto charitativní akci je prý stále obtížnější. „Ve škole reagují na naši žádost spontánně. Jenže přijdou domů a rodiče jim to zakážou," svěřila se ředitelka Oblastní charity Alena Drlíková (zájemci se mohou hlásit na čísle 776760 331).

Příspěvky jsou určeny pro nemocné a spoluobčany ve svízelné životní situaci. Poznatky hlídek při návštěvě domácností se přitom nijak výrazně neliší. „Máme zkušenosti, že zejména ti dříve narození se na skupinku tří koledníků těší a čekají na požehnání. Část těch movitějších je ale od svých vil vyžene a občas na ně poštve psy," dodala Drlíková.