Utkání by měli sehrát se Skomelnem B. Kvůli údajné výstavbě parkoviště, však nemůže být trávník pro zápasy připravený, neboť se k němu nedostanou osobní automobily a ani těžší technika, která by jej posekala.

„O této situaci, která zde nastala vím, ale vyjadřovat se prozatím nebudu," uvedl starosta Kařezu Václav Krofta. „V pondělí osmadvacátého dubna máme zasedání zastupitelstva, kde budeme celou věc projednávat," vysvětloval. „Budu samozřejmě rád, když se fotbal v naší obci dál zachová," uzavřel Krofta.

Předběžně už také kývli fotbaloví funkcionáři Skomelna, aby se utkání sehrálo v jejich areálu, a to v neděli od 17 hodin. Případnou dohodu však musela včera odpoledne posvětit řídící sportovně-technická komise při svém jednání. „Podle fotbalových norem nelze v soutěžním ročníku sehrát obě vzájemná utkání na jednom hřišti. Sportovně technická komise však dohodu klubů Kařezu a Skomelna schválila, neboť jde o mimořádnou záležitost. Týmy startují v nejnižší okresní třídě bez postupových ambicí," uvedl předseda okresního svazu Václav Havránek.

Přesto bude s kařezskými funkcionáři jednat, aby se za čtrnáct dnů obdobná situace neopakovala.

Zeptali jsme se proto také firmy, která tamější investice v Kařezu provádí. „Rozhodně mohu v tuto chvíli potvrdit pouze to, že se jedná o poměrně složitou záležitost a přístup na hřiště není omezen z důvodů investice a svévole majitele pozemků," sdělila za společnost Koloc Václava Drechslerová. „Shodou okolností právě ve středu proběhla konstruktivní schůzka s panem Bělohlávkem, zástupcem fotbalistů, na které bylo dohodnuto prozatímní řešení přístupu," uzavřela.

Jak tedy nakonec celá situace dopadne je prozatím v jednání. Důležité je, aby fotbalisté stihli včas připravit hřiště pro odehrání dalších zápasů.