„Od rodičů máme povolení k inkasu z účtu, ale na některých z nich pak nejsou peníze. Nezbývá než dohadovat se. Při zavolání slyšíte, že přijdou zaplatit a nic. Zrovna se mi vrátil nepřevzatý doporučený dopis, kterým jsme žádali o u- hrazení peněz za odebrané obědy," sdělila Alena Černá, účetní ze školní jídelny na Jižním předměstí. „Bývají to ti samí lidé. Jsou ale i takoví, co se domlouvají, že jakmile dostanou výplatu, přijdou částku na měsíc uhradit," doplnila Černá.

„Měsíčně se stávalo, že tak dvaceti lidem se platby nestrhly a bylo třeba situaci řešit. Nějaké z dluhů přetrvávají už dlouhou dobu," konstato- vala vedoucí školní jídelny při ZŠ TGM Ivana Bednářová. Počínaje zářím proto ředitelka školy rozhodla, že stravné se bude vybírat dopředu. „Když není uhrazené, do seznamu děti nepřihlásím. Stalo se nám už ale také, že maminka volala a žádala, aby mohla zaplatit až po patnáctém, kdy bere," dodala Bednářová.

Ve Strašicích je podle vedoucí ŠJ Zdeňky Ratajové situace docela dobrá. Pokud se dá mluvit přímo o problémech, pak mají jeden.

Více v úterním vydání Rokycanského deníku.