Nehoda se stala ráno kolem půl sedmé. Na místo vyjeli hasiči z Tachova a Plané, záchranka i policisté. „Řidič kamionu byl zraněn, ale nebylo třeba ho vyprošťovat. Převzala si ho zdravotnická záchranná služba,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Souprava skončila na boku na hlavní silnici, poblíž odbočky k nádraží. Podle hasičů hrozilo, že se náklad kulatiny rozvalí na chodník.

„Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin, jenž hasiči likvidovali sorbentem. Dále kamion poškodil sloup veřejného osvětlení. Firma si zajistila náhradní vozidlo s hydraulickou rukou, které přeložilo a odvezlo náklad. Vyprošťovací technika pak kamion postavila na kola,“ doplnil mluvčí hasičů.

Nehoda kamionu na D5.
Na dálnici havaroval kamion

Kamion se podařilo obrátit kolem jedenácté hodiny dopolední právě pomocí jeřábu a navijáku odtahového speciálu.

Po dobu vyprošťování havarovaného vozidla policie úplně uzavřela komunikaci a tvořily se kolony vozidel.

Jak informovala policie, soupravu s nákladem dřeva řídil sedmadvacetiletý řidič. Ten jel ve směru od obce Brod nad Tichou na Chodovou Planou. „Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič na rovném úseku silnice nejel řádně u pravého okraje komunikace a s vozidlem najel na středový ostrůvek. Následkem toho vozidlo vyjelo do protisměru, kde za křižovatkou, již mimo komunikaci, narazilo do sloupu lampy veřejného osvětlení,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Silou nárazu se celá souprava otočila na pravý bok a směřovala do protisměru své původní jízdy. „Při dopravní nehodě se zranil řidič nákladního vozidla, který byl z místa převezený do nemocnice. Požití alkoholu policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou,“ doplnila mluvčí. Celkovou vzniklou škodu, tedy na vozidle, sloupu veřejného osvětlení a reklamní tabuli, policisté odhadli na více než půl milionu korun. Nehodou se i nadále zabývají.

Tříkrálová sbírka. Ilustrační foto.
V tachovském okrese vybrali Tři králové více než tři sta tisíc