I tak pro ni bylo velkým překvapením, když jí do e-mailové schránky přistálo potvrzení o přijetí přihlášky do populární televizní reality show o vaření – Master Chef. Nepřihlásila se totiž sama, ale udělali to její spolužáci společně s třídním učitelem na školním výletě v červnu 2019.

Jak jste reagovala?

Říkala jsem si, že nás přihlášených bude hodně. Po týdnu mi někdo zavolal, že jsem přihlášku asi nevyplňovala sama a že potřebují doplnit nějaké informace. Řekla jsem tedy, že to zkusím a poslala jsem jim fotografie několika jídel. Pak přišlo další potvrzení, že se mám 1. srpna dostavit na první casting.

Mohli jsme ho vidět?

Je to takový předvýběr, který se ani nevysílá v televizi. Právě tam se vybírá základní počet soutěžících.

Byla jste nervózní?

Zpočátku ne. Myslela jsem si ale, že se hned setkám s kuchaři porotci – Radkem Kašpárkem, Janem Punčochářem a Přemyslem Forejtem. Tak jsem do toho šla, protože ještě existovala možnost couvnout. Po předvýběru už to možné nebylo.

Co se na prvním castingu dělo?

Měli jsme za úkol přinést jídlo z domova a naservírovat ho před porotou. Dělala jsem hamburger. Ovšem byli tam jiní porotci, což mně trošku zklamalo, takže jsem se rozhodla jít do soutěže dál, pokud se mi ozvou.

Čekala jste, že se ozvou?

Pustila jsem vše z hlavy, jela jsem s rodiči na dovolenou a myslela si, že už nezavolají. Lhůtu měli 14 dní a byly to už tři týdny. Nakonec se přeci jen ozvali. Na další dovolené už jsem pak musela vymýšlet jídla, která budu v soutěži připravovat. Pokrmy se totiž musely nahlásit do dvou dnů.

To bylo kvůli přípravě surovin?

Ne, ty jsme si museli přivézt sami. Spíš šlo o to, aby soutěžící neměli příliš podobná či stejná jídla. Zkrátka aby se nesešlo příliš kuřecích prs (smích).

S jakým jídlem jste začala?

V televizi jsem začínala s Hovězí Wellington nebo taktéž svíčková Wellington podle britského šéfkuchaře Gordona Ramseyho.

Ilustrační snímek. Peníze
Podnikatele podpoří město i stát, vykompenzují jim koronavirové ztráty

Připravovala jste se na první kolo?

Den před tím jsem přijela z Belgie a zkoušela si to připravit pouze den předem. Nestihla jsem svíčkovou Wellington ale uvařit do hodiny, takže jsem začala být nervózní.

Jaké to bylo před kamerou?

Všem jsem řekla, že jsem v pohodě, abych nikoho zbytečně neznervózňovala, ale před kamerou se pak mé nervozitě všichni divili. Navíc jsem se řízla, protože jsme používali jiné nože. Naštěstí to byl pouze škrábanec, i tak mě ale zranění zdrželo. A do všeho vaření ještě jely kamery, ptali se nás na otázky, odpovídat jsme museli ve větách. Nebyla jsem na to zvyklá, ale překvapivě jsem vše stihla.

Nebylo to ale jediné zranění, je to tak?

Ano je. Byla jsem hned v prvním díle a v dalším kole už nás zbývalo 30. Ve chvíli, kdy se postupovalo do užšího výběru jen se šestnácti soutěžícími, jsem se opět zranila a musela jsem odstoupit.

Nedovolili vám pokračovat?

Ne.

Jak jste se zranila?

Vykosťovali jsme kuře. Ovšem na krájení zeleniny jsme mohli používat vlastní nože. Na ty jsme zvyklí. Ale pak jsme dostali jejich nože, a to je úplně něco jiného. Jsou o dost ostřejší. Při prvním řezu jsem šla přes chrupavku kuřete. Doma se ale musí na nůž trochu zatlačit, aby se prořízla, jenže v soutěži stačilo jen zlehka přejet. Ostří mi sjelo přes ruku. Zranění tam byla na denním pořádku. Museli jsme je hlásit, ovšem moje zranění už bylo na nemocnici.

A když jste odstoupila, nabídli vám možnost pokračovat v další řadě?

Ano, nabízeli mi, že můžu jít rovnou do prvního kola bez účasti na castingu, kde se koná takzvaný předvýběr soutěžících.

Když se vypíše nová řada, šla byste do toho znovu?

Záleží na jaké vysoké škole budu a i na porotcích, jaká bude sestava porotců.

Vladimír Hron, The Drops a jejich Queen The Story ve Kdyni 2020.
Hron a The Drops ve Kdyni odehráli hudební kroniku Queen i legendární Live Aid