Nejúspěšnější firmou regionu je společnost GTW Bearings, výrobce kluzných kompozicových ložisek. Na podnikatelské soutěži, která se uskutečnila v úterý večer v Plzni, jí odborná porota přiřkla titul Vodafone Firma roku 2018 Plzeňského kraje.

S originálními postupy při výrobě okenního a nábytkového kování pak odborníky nejvíce oslovil Milan Novotný, a stal se tak nejlepším živnostníkem v kraji.

Vítězové soutěžeVodafone Firma roku 2018 Plzeňského kraje: 1. GTW Bearings, s.r.o. výroba kluzných kompozicových ložisek (Příšov) 2. KLAUS Timber, a.s. výroba dřevěných palet (Kasejovice) 3. PEKASS, s.r.o. projektování a dodávky strojního zařízení do pekáren (Plzeň)
Česká spořitelna Živnostník roku 2018 Plz. kraje: 1. Milan Novotný výroba okenního a nábytkového kování (Klatovy) 2. Helena Konopíková výroba zdobených krchlebských koláčů (Staňkov) 3. Lubomír Pokorný izolace staveb proti vodě (Sp. Poříčí)

„Jsem velmi poctěn, že jsem vyhrál. Letos byla konkurence obzvlášť náročná a pro porotu nemohlo být jednoduché vybírat,“ uvedl Milan Novotný, který se může pyšnit titulem Česká spořitelna Živnostník roku 2018 Plzeňského kraje.

Po vyhlášení soutěže byl plný emocí také spoluzakladatel společnosti GTW Bearings, který vzpomínal na začátky své kariéry. „Společnost jsem založil s přáteli v podstatě z ničeho. Vzpomínám si, jak jsme začínali podnikat v polorozpadlé stodole v malé vesničce na jižním Plzeňsku a o několik let později už vyhráváme ceny,“ konstatoval s úsměvem spoluzakladatel GTW Bearings a výherce Vodafone Firmy roku 2018 Jiří Šujanec.

Vítězové krajského kola postoupili do celostátního finále, které se uskuteční 12. prosince na pražském Žofíně.

Škoda Fit půlmaraton proběhl Plzní.
Běžecký závod přinese uzavírky