Nejvetší zájem o volební obálky byl v pátek odpoledne. Potvrdila to řada členů komisí, které jsme navštívili v poslední dvě volební hodiny.

VITINKA
Největší volební účast z mnou navštívených - 77%!
Ze 125 lidí bylo volit 96. Za jenímvoličem vyjeli domů. Dagmar Kellnerová prozradila,že oběd jim byl dovezen z OÚ v Oseku kam volební okrsek s č.2 spadá. Byly brambory s řízkem, hluchec a perník.Předseda p. Fuchs. Vše se odehrávalo v sále KD Sajgon v centru obce. Tam dorazili voliči i z jiných částí -Vitinky, Nového Dvora, Hudlic a Kolen. Přesně ve dvě hodiny uzamklivolební místnost a odemkly a rozpečetili urny. Hlasy odváželipo sečtení do Rokycan.

OSEK
Do 13 hodiny bylo volit 485 lidí. v pátek 334 voličů. K obědu byl oběd jako na Vitince,který si donesli z hostince odnaproti. Zákusek obstarala paní Levá, která měla v termínu voleb narozeniny. Pro kolegy přichystala vynikající ořechový a ovocný moučník a pohár.

JANOV
Nejvetší nápor byl v pátekpo čtrnácté hodině, když lidé jezdili z práce. Hodně slabá účast byla v pátečních večerních hodinách. Za tento den dorazilo 270 voličů. Připraven byl i zvláštní seznam, ze kterého někteří na poslední chvíli odmítli volit. Náročná byla zejména cesta za voliči do Domova Harmonie a Léčebny v Janově. Tam vyjeli ve už ve14.10 hodin a vrátili se v 19.50 hodin. Pouze jedna neplatná občanka zapříčinila, že občan nemohl vhodit do urny svůj hlas. Komise nejíce bojovala s vederem v místní tělocvičně, a to i po vypnutí topení, díky pěknému slunečnému počasí venku. K obědu dostali stravenky, za které si mohli koupit svačiny (v hodnotě lehce přes sto korun).
Účast po 12 hodině překročila 50% hranici. 

DOBŘÍV
Předsedkyně Jana Frýhaufová informovala: "Ve 13 hodin jsme byli na 60% účasti. Většina z nich byli důchodci, jen málo mladí lidé. Nevětší nápor byl v pátek kolem 16 hodiny, v čase návratu z práce. Oběd jsme měli z blízké Hamrovky. Jinak byl průběh bez komplikací."

HRÁDEK
Předseda Bohumil Zbořil a Vladimíra Šonská:
"Nevíc lidí bylo v pátek po 14 hodině. Volební účast je odhadem na 40-45%. Průběh bez závad, kromě toho, že přestala jít televize. Jedna volička využila přenosnou urnu. Do hrádku dorazila hned dvakrát státní kontrola, ale vše bylo hodnoceno bez závad."
Dlouhéčekání na voliče si zpříjemnili interní tipovací soutěží, kterou vyhrála Jarmila Feureizlová. O co je tajné. Šlo o tip, kolik voličů dorazí v pátek. A výherkyněse  spletla se jen o dva. Odhad byl 239 a bylo jich 237. Předseda tipoval 176, ale prý úmyslně a džentlmensky podstřelil.

KAMENNÝ ÚJEZD
318 voličů, v pátek 223. Odhadem 60% účast. "V pátek průběžně chodili celý den až do půl desáté. Vše bez komplikací. Nejstarší voličku (91 let), paní Eliášovou navštívili doma s přenosnou urnou. Objednala si ji ještě další rodina. Bylo zajímavé, že i v takovém věku mají o dění zájem," prozradila Helena Šůlová.