Na šumavském Špičáku se lyžuje na všech dosud otevřených sjezdovkách. Počasí ale lyžařům stále moc nepřeje, ochladit by se mělo až v novém roce, takže ani do víkendu nelze počítat se zlepšením. „Na sjezdovkách, kde se lyžuje, máme pořád okolo 50 cm technického sněhu, který přeci jenom lépe drží konzistenci i v teplotách nad nulou. Ale samozřejmě je těžký a mokrý, takže s tím musí lyžaři počítat,“ řekl ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Ve Ski&Bike Špičák se aktuálně lyžuje na sjezdovce č. 3 – Slalomové (červená), č.1 - Turistická (modrá) s přejezdem na trať U zalomeného (červená). Dále na Spodní Šanci (modrá), kde se ve středu, pátek a sobotu koná od 18,30 hodin večerní lyžování. Pod hotelem Sirotek jsou k dispozici sjezdovky (modré) pro děti a začátečníky, a pohyblivý koberec kousek od nástupu na lanovku u chaty Hanička. „Doporučujeme sledovat web nebo další naše info kanály na sociálních sítích, kde promptně oznámíme případná dílčí omezení, když by nás počasí k nim donutilo“ poznamenal Kasík.

Kamarádi popáleného odvezli do nemocnice ve Strakonicích vozem taxi. Ilustrační foto.
Policie obvinila dvojici, která zapálila kamaráda ve vlaku

Kromě Špičáku se můžete vydat také do areálů Samoty, Nad nádražím, Belveder, Alpalouka a v provozu je i lanovka na Pancíř.

V nižších polohách se jezdí také v Kašperských Horách.

Kvůli koronavirovým omezením byl na Špičáku zrušen i předsilvestrovský a silvestrovský program v areálu. Horská služba již informovala o tom, že se 31. prosince nepojede sjezd pochodní na nejprudší české sjezdovce Šance. Areál pak zrušil jeho dětskou obdobu – jízdu s lampiony na Spodní Šanci, která se v minulosti konala vždy 30. prosince.

Skialpinisté

Starosti kromě počasí přidělávají zaměstnancům areálu navíc ještě skialpinisté, kteří tam každý rok hazardují s vlastním životem, když sjíždí sjezdovky potmě v době, kdy se upravují. „Rolby se na prudkých svazích přivazují ocelovým lanem, které člověk při rychlé jízdě na lyžích, byť s čelovkou, prostě nemá šanci zaregistrovat. Prosíme je o to každý rok. Upozorňujeme je, že takový střet může být pro ně fatální, ale je to marné, je marné, je to marné,“ postěžoval si Kasík.