Několik let byl zámek v Mirošově nabízený k prodeji. V současné době je pamětihodnost v jednání a novým majitelem by se měla stát společnost Green Ways International. Cena byla stanovená na sto milionů korun. Objekt je vyhledávaným místem hlavně pro svatební páry.

„Mohu potvrdit, že o prodeji zámku vím a se zástupcem společnosti jsem už jednal. Předpokládám, že pro město Mirošov bude prodej zámku významným přínosem a těším se na spolupráci s novým majitelem," sdělil krátce starosta města Vlastimil Sýkora.

Zámek v současné době nejvíce vyhledávají svatební páry. Od roku 2009 se obřady snížily. Podle našich informací se tak stalo především proto, že byla pamětihodnost nabízená delší dobu k prodeji a novomanželé netušili, co bude dál. „Svatbu jsme zde měli v letošním roce. Vybrali jsme si zámek, aby slavnostnost okamžiku zvýšil. Prostředí se nám velice líbilo. Nejen, co se týče vnitřku objektu, ale příjemný je i přilehlý park," svěřili se novomanželé Tomáškovi.

Deník oslovil také majitele společnosti, kteří o pamětihodnost projevili zájem. Zajímal nás hlavně záměr a co se zámkem firma zamýšlí. Dozvěděli jsme se následující: „S ohledem na to, že prodej není ještě zcela ukončen, tak zatím bez komentáře. Ohledně svateb je jejich pokračování v souladu s naším záměrem," konstatovala za společnost Green Ways International Lenka Lapčíková.

V rámci restitucí po roce 1990 získala zámek dědička bývalého majitele Feieraben- da, dcera paní Hana Ludikarová. Pod vedením jejího syna Philipa Ludikara probíhaly od té doby na zámku rozsáhlé opravy. Díky nim je v současnosti pro veřejnost zpřístupněné hlavní křídlo.