Krajští kriminalisté obvinili jedenatřicetiletého muže z vraždy, která se stala v mobilním domku v obci Svinná na Tachovsku. Policisté v pátek 1. února obdrželi oznámení o nálezu dvou těl - 31letého muže, jenž byl v kritickém stavu převezen do nemocnice a šestadvacetileté ženy, která už nejevila známky života. Ještě tentýž den policisté ohledávali místo činu a zajišťovali veškeré stopy. Další zjištění pak ukázala nařízená soudní pitva. "Z výsledků soudní pitvy vyplynulo, že bezprostřední příčinou smrti mladé ženy bylo udušení ze zardoušení," informovala krajská policejní mluvčí Martina Korandová.

Muže v kritickém stavu převezli záchranáři do nemocnice, ženě již nebylo pomoci.
V domku našli policisté dvě těla. Žena byla po smrti, muže odvezla záchranka

Muže se podařilo zachránit, v péči lékařů se jeho zdravotní stav zlepšil, poté se mu začali věnovat i kriminalisté. Na základě policejních výslechů pak padlo obvinění. "Prověřováním bylo zjištěno, že k samotnému skutku mělo dojít již poslední lednový den. Muž nejprve ženu zabil, poté připravil únik plynu z proban-butanové láhve a pořezal si zápěstí. Motivem měly být rodinné spory," popsala sled událostí Korandová.

Ve Svinné nebyl pár podle informací Deníku hlášen k trvalému pobytu. „Osobně jsem je vůbec neznala, muž ani žena ze Svinné ani z Vranova nepocházeli, jen vím, že v mobilním domku žili a vedle stavěli dům,“ řekla starostka Vranova Kateřina Tomášková. 

Státní zástupce požádal o vzetí obviněného do vazby, o kterém ve středu odpoledne rozhodl Okresní soud v Tachově a obviněného poslal do vazby.