Jednou z nich je, že tři členové správní rady Nemocnice Sušice o. p. s. odstoupili a další je, že movitý majetek nemocnice byl převeden na město. Ne vše je pravda.

Správní rada nemocnice je opravdu o tři členy menší. Minulý týden z ní odstoupili Jiří Šedivý, František Musil a Jaroslava Kolářová. „Z jejich postoje pro mě vyplynulo, že nejsou ochotni akceptovat navržené kroky tak jak musí jít za sebou, i když jim rozumí. Zřejmě mají pocit, že více jako členové správní rady k „sušickému zdravotnictví“ přispět nemohou,“ okomentovala odchod Andrea Staňková, která je do správní rady nemocnice navrhla.

Ke svému odchodu se již bývalí členové správní rady vyjádřili na webu isusice.eu takto: „Členství ve správní radě jsme přijali z důvodu pomoci zachovat stávající. Cítili jsme to jako svoji občanskou povinnost. Odsouhlasením převodu movitého majetku pod město Sušice, již pozbývá správní rada Nemocnice Sušice o. p. s. na důležitosti, protože již nebude mít o čem s kýmkoli jednat, všechen majetek movitý i nemovitý už bude spravovat pouze zastupitelstvo města. Cíl, proč byl navržen převod majetku pod město Sušice, jsme nepochopili. Podle našeho názoru se tím správní rada vzdala jediných otěží, které měla ve svých rukou, aby mohla s nájemcem vyjednávat ve prospěch společnosti, na kterou měla dohlížet ve věcech jejího řádného hospodaření a znovu vzchopení se. Všechna naše předsevzetí a přesvědčení, které jsme při přijetí do funkce členů správní rady měli, jsme tímto krokem, kdy bylo vše „ztraceno“, pozbyli.“

JDE JEN O NÁVRH

To, že by byl movitý majetek nemocnice převeden pod město, je ale zatím jen návrh správní rady zastupitelům. V tomto případě nepadlo žádné konečné rozhodnutí. „Movitý majetek, jímž disponuje Nemocnice Sušice o. p. s., na město převeden nebyl. Tato informace je příkladnou ukázkou účelové manipulace s veřejným názorem. Vzhledem k tomu, že ohledně nemocnice koluje zejména na sociálních sítích až neuvěřitelné množství velmi hrubě zkreslených, kusých a nepodložených „zaručených“ informací, doporučuji a dovolím si pozvat veřejnost na jednání zastupitelstva města Sušice příští týden. Tam budou předloženy správní radou i zastupiteli konkrétní informace, zjištění, doporučení a návrhy. Věřím, že bude mnohé objasněno a veřejnost rozhodně nezůstane neinformovaná,“ sdělila Staňková.

„Jde o návrh, kdy by se měly sjednotit smlouvy na movitý a nemovitý majetek v jednu. Znamenalo by to tedy převést movitý majetek na město. Nyní je ve vlastnictví o. p. s. Jde ale o návrh, o kterém se bude ještě diskutovat a zvažovat přínosy a možnosti i nevýhody,“ doplnil informace starosta Sušice Petr Mottl.

Gymnaziální padesátka v Klatovech 2016.
V sobotu odstartuje 43. ročník Gymnaziální padesátky