Dramatická honička se odehrála v pátek 17. listopadu ráno. Třiačtyřicetiletý řidič Nissanu Micra nezastavil německým policistům při silniční kontrole u obce Rittsteig, ležící jen pár kilometrů od českých hranic. Cizinec ujížděl na naše území přes hraniční přechod Svatá Kateřina. Policisté sousední země jej pronásledovali až na území České republiky.

Zdroj: PČR

Vzhledem ke spolupráci obou zemí se německá strana spojila s českou a ujíždějící vůz začali pronásledovat i policisté z obvodního oddělení Nýrsko. Právě v Nýrsku ujíždějící řidič způsobil menší nehodu, která se naštěstí obešla bez zranění, a jel dále na Kdyňsko. Jel rychle, často v protisměru, přejížděl plnou čáru.

„Kdyňští policisté vytvořili zátaras ze dvou osobních vozidel, nákladního vozidla s návěsem a svého služebního vozidla se zapnutým výstražným zařízením. Až tento zátaras řidiče zastavil. Policisté použili donucovací prostředky včetně hrozby namířenou střelnou zbraní,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová a dodala, že následnou kontrolou bylo zjištěno, že řidič má pozitivní orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, a to konkrétně na pervitin.

Případem se dále zabývají policisté z obvodního oddělení Kdyně.

Pondělní nehody u Dobré Vody a Nové Hůrky na Šumavě.
Čerstvý sníh na Šumavě zaskočil některé řidiče