A pozor: pokud dokážete Ollie napodobit a pošlete nám video nebo fotografie ze svého cvičení, můžete vyhrát ceny za 1500 korun! Podrobnosti uvnitř článku.

Žákyně ze ZŠ Polešovice
SOUTĚŽ: Sportujte s hvězdami a vyhrajte ceny. Tady jsou jména prvních vítězů!

Motoristická závodnice Olga Roučková si připravila zajímavý cvik. "Zvládne ho každý," říká rodačka z Děčína.

Cvik má název plank. "Je důležitý pro střed těla. A dá se dělat kdekoli. Třeba doma v obýváku, venku na trávě. Kde chcete," usmívá se 35letá účastnice slavného závodu Rallye Dakar.

Trénuj s hvězdamiZdroj: Deník/Hana MinářováSympatická závodnice s přezdívkou Ollie cvičí skoro každý den. "Zaměřuji se hlavně na cviky spojené s rallye tak, abych zapojovala svaly, které potřebuji na čtyřkolku. To znamená nohy, zadek, záda, břicho, ruce, ramena," přiznává.

Energie ČSZdroj: Repro DeníkOvšem pozor, to pořád není všechno. Doma na zahradě se "Ollie" zavírá do kontejneru (to radši nedělejte – jde o speciální box).

"Trénuji na překážkové závody. Hodně se věším na hrazdy, učím se na různých segmentech. V tom mi pomohl Milfit Gym, který jsme dostali zapůjčený od kamaráda. A tak mám na zahradě tuhle obludu kdykoli k dispozici," hlásí.

Trénuj s hvězdami v Deníku. Eva Samková se staví na hlavu.
VIDEO: Jak se Samková staví na hlavu. Zacvičte si s hvězdnými sportovci!

Šije roušky, čte knihy

V dílně pak Roučková pomáhá šít roušky. Čte knihy, nebo kouká na televizi. Ani ona, stejně jako řada dalších sportovců, nemůže závodit.

"Zatím bylo zrušené první mistrovství světa a Evropy, které mělo proběhnout v Portugalsku. Organizátoři slibují náhradu. Ale domnívám se, že zruší ještě minimálně polovinu letošní sezóny," uzavírá Roučková.

Další díl projektu Trénuj s hvězdami vyjde v pondělí 6. dubna. Role cvičitelky se ujme hvězda rychlobruslení Martina Sáblíková.

A tady si můžete připomenout předchozí díl: precizní angličáky s triatlonistou Petrem Vabrouškem.

Petr Vabroušek v ultramanu v Izraeli
VIDEO: Triatlonista Vabroušek ukázal, jak na správného angličáka. Inspirujte se

Ceny do soutěže Trénuj s hvězdamiZdroj: Deník/Hana MinářováDokážete cvičit jako známí sportovci? Zapojte své tělo a vyhrajte zajímavé ceny! Natočte humorné video a sdílejte ho v naší facebookové skupině mujzivotsesportem.cz. Nebo se vyfoťte a pošlete svůj snímek na e-mail: trenuj@denik.cz. Na konci každého týdne vybere redakce Deníku dva čtenáře, které odměníme cenami v hodnotě 1500 Kč.