„V minulosti byl opakovaně soudně trestán, vloni byl propuštěn z výkonu trestu. Jen od konce května do současné doby se dopustil šesti skutků a v trestné činnosti pokračoval, proto byl podán návrh na vazbu,“ vysvětlila klatovská okresní státní zástupkyně Jiřina Vítovcová.

Mladík, který spáchal první trestný čin už jako dítě, byl už jako mladistvý třikrát soudně trestán. Když mu bylo devatenáct, poslal ho klatovský soud na rok a půl za mříže, mimo jiné za zmlácení a okradení jeho přítelkyně a řadu dalších krádeží. Pak byl opakovaně trestán za napadení a zmlácení jiných mužů.

V posledních měsících se opět chová velmi agresivně. Ve Strakonicích, kde opilý nezvládl řízení a skončil i s autem na zahradě, zbil muže, který mu chtěl pomoci. Kromě toho na Sušicku bezdůvodně napadl několik dalších lidí. Do těch, které si vybral za oběti, mlátil pěstmi, kopal do nich. Skončili v rukou lékařů. Kromě toho podle Dany Ladmanové z klatovské policie v září užíval bez povolení cizí auto, se kterým ujel bez zaplacení z benzinky a poté havaroval. Nadýchal bezmála dvě promile. Podobnou dávku měl v sobě i v úterý, kdy řádil v Sušici. „Na Nábřeží Karla Houry před několika osobami nohou rozkopl zpětné zrcátko na Škodě Octavia a dále rozkopával popelnice a přenosné dopravní značky,“ řekla Ladmanová.

Teď už je ale za mřížemi. „Obviněný byl vzat do vazby z důvodu, že je nebezpečí, že by opakoval trestnou činnost, pro kterou je stíhán,“ informoval Deník soudce Jaromír Veselý.

Peter V. (54) před klatovským soudem. Přivedla ho eskorta z vazby.
Chtěl ji zpět. Zažívala peklo, přimět ji totiž měly výhrůžky a facky