Na přechodu pro chodce v blízkosti devítiletky TGM v Třebízského ulici se střetl osobní automobil Opel Astra se školačkou. „Děvče bylo při vědomí, ale kvůli zranění, které bylo kvalifikované jako středně těžké, museli zasahovat zdravotníci,“ sdělila mluvčí ZZS Mária Svobodová. Posléze zraněnou školačku převezli na urgentní příjem FN na Lochotíně.

“Zkouška na alkohol vyzněla u jednadvacetiletého řidiče negativně. Okolnosti kolize dál šetří kolegovéz dopravního inspektorátu,“ uvedla policejní mluvčí Hana Kroftová. Ředitel školy Lukáš Rada byl z události pochopitelně nešťastný: „Už před pár měsíci jsem upozorňoval pracovníky odboru dopravy i rozvoje města, že by tu měla být tabulka Pozor, škola nebo Pozor, děti. Bylo mi řečeno, že je to zbytečné. Ale nejde jen o nás, ale v sousedství sídlí mateřská škola.“

Frekventovanou silnici musí cestou do lavic přecházet i děti v Holoubkově. Situace se tu po instalaci radarů výrazně zklidnila. „Měřiče dokážou motoristy přibrzdit a navíc je tu dobře viditelná zebra,“ potvrdila ředitelka Iveta Vodičková.

Ilustrační foto
Kýčovice hledají nové obyvatele