Zavražděná žena byla nalezena v pondělí odpoledne. Přivolaní záchranáři jí již nemohli pomoci, lékař mohl pouze konstatovat úmrtí. Protože bylo jasné, že zemřela násilnou smrtí, ujala se případu plzeňská mordparta.

V pondělí i v úterý v Radnicích na ulicích postávaly hloučky diskutujících lidí a tématem se stala vražda v jinak tiché ulici Na potocích. Obyvatelé městečka jsou z neštěstí zdrceni. „Paní Zdeňku tady měli všichni moc rádi. O to větší je to pro nás šok. Snad útočníka brzy chytnou,“ vyjádřil se v úterý ráno pracovník tamního muzea Jaroslav Kreisinger.

Stísněná atmosféra panovala pochopitelně i mezi pedagogy a personálem devítiletky. Zejména, když učitelský sbor měl kvůli informačnímu embargu o tragédii minimum poznatků. „Jsme z toho všichni zdrceni. Nezlobte se, více to komentovat nebudeme,“ řekla Deníku ředitelka školy Milena Raková.

V Radnicích na Rokycansku se stala vražda
V Radnicích na Rokycansku se stala vražda, obětí je starší žena

Před polednem se Radnicemi nesla zpráva, že hrůzný čin má mít na svědomí ženin přítel. Což byla ostatně jedna z verzí, kterou jsme zaslechli mezi sousedy už v pondělním podvečeru. Vodítkem pro kriminalisty mohl být fakt, že z facebookového profilu potenciálního vraha zmizely okamžitě fotografie jeho partnerky.

Policie ale způsob vraždy ani případné dopadení pachatele nechtěla v úterý v poledne komentovat. „Ve věci nyní probíhají procesní úkony. V souvislosti s případem kriminalisté prověřují jednu osobu, veřejnosti nehrozí žádné nebezpečí,“ uvedla pouze v úterý odpoledne krajská policejní mluvčí Michaela Raindlová. Dodala, že policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy a prověřují veškeré okolnosti.

Zdroj: Deník/Václav Havránek