Hasiče z Rokycan vyslalo operační středisko v pondělí před patnáctou hodinou zlikvidovat ze silnice mezi Smědčicemi a Chrástem provozní kapaliny uniklé z osobního auta. Vozidlo narazilo do svodidel, na pravém předním kole mu chyběla pneumatika. Z ráfku a podběhu vycházel kouř kvůli zahřátí disku při jízdě.

„Profesionálové zajistili místo nehody a po dohodě s policií odtáhli vozidlo na náves do Smědčic," doplnila mluvčí HZS Pavla Jakoubková. Řidiče osobního auta měla v péči PČR. Vyvázl bez zranění.

Operační důstojník na lince 158 přijal oznámení o nebezpečné jízdě ze strany řidiče vozidla Škoda Octavia zelené barvy. Auto se podle vyjádření svědka pohybovalo v protisměru a s poškozenou přední pneumatikou jelo po disku. „K řidiči, který se nebezpečnou jízdou proháněl Chrástem, vyjížděly dvě policejní hlídky," konkretizovala mluvčí PČR Hana Kroftová.

Hlídka (policejní stanice Chrást) v Chrástu spatřila před železničním přejezdem na komunikaci pneumatiku, ale vozidlo dle popisu oznámení v těchto místech nebylo zjištěno. Následně policisté pokračovali po hlavním průtahu Chrástem na Smědčice, kde si před vjezdem na most policisté všimli vozidla Škoda Octavia, které následně před Smědčicemi zastavilo. Vozidlo se pravým zadním blatníkem opřelo o svodidla. Hlídka zastavila za autem a z druhé strany už přijížděli i rokycanští dopravní policisté. Muži zákona řidiče vyzvali k předložení předepsaných dokladů k řízení a provozu vozidla. Doklady sice motorista předložil a kontrolou nebylo zjištěno v tomto směru žádné protiprávní jednání. „Opakem ale bylo chování řidiče a evidentní zápach po alkoholu z jeho dechu. Policisté provedli orientační dechovou zkoušku, která byla pozitivní. S výsledkem bezmála šest promile alkoholu a při opakované zkoušce téměř čtyři promile," doplnila Kroftová.

Muž se následně podrobil lékařskému vyšetření spojeným s odběrem krve. Třiapadesátiletého muže z Plzně policisté na místě zadrželi a následně eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici. „Jednání řidiče prověřují policisté z dopravního inspektorátu pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," uzavřela Kroftová.