Po jednom roce se konečně uzavřela kauza, která otřásla Městským úřadem v Rokycanech. Strážník, který údajně kradl v supermarketu, potrestaný není. Celá věc je totiž promlčená.

Vše začalo v únoru loňského roku. Strážník rokycanské městské policie navštívil Penny market v Plzeňské ulici. Policista pravděpodobně vešel do obchodu, kde odcizil tři balíčky kávy v hodnotě přibližně tři sta korun. Za ty však nezaplatil. Celou událost tehdy zaznamenaly bezpečnostní kamery, které má společnost v supermarketu zabudované. Později vyšlo najevo, že se nejednalo o ojedinělý případ. Strážník údajně sebral kávu hned dvakrát, a to osmnáctého a jed nadvacátého února.

Ochránci zákona si prohlédli kamerový systém a věc předali na přestupkovou komisi okresního města. Ta jej však po měsíci předala krajskému úřadu z důvodu podjatosti. Krajský úřad následně určil, že přestupkové jednání bude posuzovat přestupková komise v Mirošově. Když už vypadalo, že se věc blíží ke konci, strážník se odvolal. Věc tedy putovala zpět na kraj a poté opět do Mirošova.

Téměř tedy jako horký brambor si přehazovali úředníci událost z loňského února, která se snad už konečně uzavřela. „O vyřešení této údajné přestupkové činnosti nemá úřad žádné informace, avšak vzhledem k tomu, že má zájem na zjištění, zda se zaměstnanec Městské policie Rokycany přestupkového jednání dopustil či ne, byla požádaná příslušná přestupková komise, která případ dostala svěřený k vyřízení, aby umožnila zaměstnavateli nahlédnutí do spisu," sdělil právník města Tomáš Packan.

„V případě, že bude žádost o nahlédnutí do spisu vyřízená kladně, budou zjištěné informace vyhodnocené a v případě, že bude pochybení strážníka prokázané, nebo bude z obsahu spisu zřejmé, měly by být vyvozené personální důsledky.

Více v dnešním vydání