Okresní soud v Klatovech vyhověl v pátek návrhu krajského státního zástupce na vzetí obviněného do vazby. Důvodem je, aby nemohl utéci a skrývat se a také, aby nemohl opakovat trestnou činnost. Panuje totiž obava, že by mohl zaútočit i na někoho dalšího.

Bývalá manželka Romana V., podezřelého z vraždy a žhářství, ukazuje jedno ze shořelých aut.
Děti kopal, mě škrtil, řekla o vrahovi klatovského podnikatele exmanželka

„Z některých výpovědí svědků, které byly doposud policií shromážděny, vyplývá, že obviněný měl jisté sklony k agresivnímu řešení situací, byť v minulosti byly víceméně verbální. Ale obava z toho, že by mohl v takto vypjaté situaci v případě propuštění na svobodu reagovat obdobně, tady skutečně je,“ uvedl soudce Jan Kasal. Dodal, že muž si proti usnesení o vazbě nepodal stížnost a je tedy pravomocné.

Roman V. na chodbě soudu klopil zrak a mlčel, na otázky novinářů neodpovídal. Důvody vraždy nevysvětlil ani v soudní síni. „On byl vyslechnut krátce po zadržení. Poté, co bylo proti němu zahájeno trestní stíhání, již v podstatě nevypovídal a na tomto setrval i při vazebním zasedání. Řekl, že už všechno řekl a že to prostě nemá cenu,“ řekl Kasal.

Roman V. si na bývalého šéfa počíhal ve středu ráno před jeho firmou. Poté ho napadl nožem. Podle informací Deníku útočil zezadu, tátovi čtyř dětí nedal šanci přežít. Ve čtvrtek byl obviněn z vraždy, hrozí mu 12 až 20 let vězení.

Vražda podnikatele Jiřího Ž. v Klatovech.
Majitele autodopravy ubodal v Klatovech bývalý zaměstnanec