Na svém kontě jich má celkem sedm. Při posledním pokusu loupežného přepadení, kdy se vrátil na místo činu do Kařezu, ho však kriminalisté dopadli. V sobotu už byl vzat do vazby.

Scénář všech případů byl podobný. Maskovaný pachatel vtrhl do pobočky s pistolí v ruce. Zaměstnancům vyhrožoval a žádal po nich finanční hotovost. S lupem pak bleskově zmizel. Od srpna do  listopadu přepadl poštu v Kařezu, Zaječově, Praskolesích, Volduchách a Tymákově. Šestnáctého listopadu se znovu vydal do Zaječova a dvaadvacátého pak opět do Kařezu. Právě tady na něj spadla klec.

Kriminalisté, kteří uvedené lokality monitorovali, si ve čtvrtek ráno všimli podezřelého vozidla. Z něho vystoupila osoba a směřovala do pošty. Zásahová jednotka neváhala ani minutu a do objektu vběhla. „Lupič mířil zbraní na úřednici. Na výzvu zasahujícího policisty o odhození zbraně i na další výzvy reagoval a uposlechl," konkretizovala mluvčí PČR Dana Ladmanová. Během několika minut už ho ho odváděli v poutech. 

V průběhu vyšetřování se podezřelý ke všem zmiňovaným činům doznal. Celkové škody, jež způsobil, byly odhadnuté na sto padesát dva tisíc korun. Proti dotyčnému bylo zahájené trestné stíhání kvůli spáchání zločinu loupeže a v sobotu byl vzat do vazby.