V pondělí v 10.35 hodin došlo na rozhledně Kotel v okresním městě k pádu devětačtyřicetiletého muže z horní vyhlídky rozhledny. Na místo byl přivolaný lékař, který provedl prohlídku těla a nebyly zde shledány známky cizího zavinění. Ve věci byla nařízena zdravotní pitva.

„Případem se zabývají rokycanští kriminalisté, kteří touto cestou žádají o svědeckou výpověď, kterou mohou učinit dvě osoby (muž a žena ve věku okolo 60 let), kteří v inkriminovanou chvíli sestupovali z vyhlídkové plošiny," konkretizovala mluvčí PČR Hana Kroftová.

Tyto osoby v době, když odcházely od rozhledny, se na lesní cestě setkaly s přijíždějícím vozidlem RZS. „Kriminalisté předem svědkům, kteří se mohou obrátit osobně či telefonicky ( tel. 974 335 329 ) na službu kriminální policie a vyšetřování v Rokycanech, nebo na bezplatnou tísňovou linku 158, děkují," uzavřela Kroftová.

Po příjezdu policie na místo, byl přítomen pouze jeden svědek události, a proto je pro kriminalisty jakákoliv svědecká výpověď osob, které se nacházely na místě v době události, velmi důležitá.