V pondělí odpoledne, po patnácté hodině, došlo k pokusu o krádež v Plzeňské ulici v Rokycanech. Naštěstí byl mladík ihned dopadený. Žena z místa činu odešla.

Podezřelému pětadvacetiletému muži jeho nekalé úmysly nevyšly a byl nedalo místa spáchání zadržen policistou, který měl v té době volno.

Dle svědeckých výpovědí se měl podezřelý v pondělí před půl čtvrtou vydat za starší ženou po chodníku. Poté, co se k ní rozběhl, pokusil se jí vytrhnout z ruky tašku. Přitom však upadl na zem a následně se dal na útěk. „Jeho protiprávní jednání však neuniklo zmiňovanému policistovi, který jej po několika metrech zastavil a na místo přivolal kolegy z obvodního oddělení,“ konkretizovala mluvčí Policie České republiky Jana Tomková. K odcizení kabelky nedošlo a poškozená žena z místa činu okamžitě odešla. „Policisté žádají, aby se přihlásila na jejich telefonní číslo 974 335 650 či 974 335 651, nebo na bezplatnou linku 158,“ uvedla dále Tomková.

Dle prvotních informací se má jednat o ženu ve věku kolem šedesáti let. Oblečenou do džínových kalhot a zimní bundy ke kolenům. Na hlavně měla čepici a nasazené černé sluneční brýle.