Hokejista Patrik Marcel, který v juniorské kategorii oblékal i reprezentační dres a v současnosti hraje druhou nejvyšší soutěž v Litoměřicích, se spolu s kamarády vrátí před plzeňský městský soud. Ten je vloni v prosinci potrestal podmínkami za to, že vymlátili jednu z plzeňských restaurací poté, co byli napomenuti kvůli vykřikování nacistických hesel. V neveřejném líčení o tom rozhodl Krajský soud v Plzni, kam se se tři ze čtyř obžalovaných odvolali. „Krajský soud zrušil rozsudek soudu prvního stupně a případ vrátil zpět k novému projednání,“ uvedla mluvčí KS Jana Durná.

Téměř 400 nábojů z druhé světové války si přinesl z lesa domů muž z jižního Plzeňska. Pyrotechnici je odpálili v nedaleké bývalé továrně.
Muž na Plzeňsku si přinesl z lesa téměř 400 nábojů z druhé světové války

Odchovanec plzeňského hokeje Patrik Marcel (26), jeho otec Jaroslav (67), bývalý hokejista Tomáš Andrlík (25) a jejich kamarád Jakub Hlaváč (26) podle obžaloby řádili v dubnu 2018 ve známém plzeňském podniku. Trojice mladíků měla opakovaně vykřikovat „Jude Slavie“ a „osmdesát osm“, číslo spjaté s nacismem. „Osmdesát osm je konspirační označení písmen HH, neboť písmeno H je osmým písmenem abecedy. HH znamená Heil Hitler,“ uvedl v obžalobě státní zástupce.

Když je jeden z hostů napomenul a vyzval partu k opuštění podniku, dal mu podle obžaloby Marcel starší dvě facky. Pak na dotyčného zaútočil Marcel ml., který ho bil pěstmi. oté už se měli zapojit i Andrlík a Hlaváč – napadeni byli podle obžaloby další dva hosté. Parta nato restauraci opustila, ale po minutě se Marcel ml., Hlaváč a Andrlík vrátili zpět a opět padaly rány i kopance. Jeden z napadených utrpěl hned několik zranění, mimo jiné měl zlomeninu v oblasti levé čelní dutiny a stropu levé očnice. Musel být hospitalizován v nemocnici a nejsou vyloučeny trvalé následky.

00 - Vodní záchranná služby ČČK Plzeň slouží v letních měsících na Hracholuské přehradě v nepřetržitém provozu. Záchranáři se zde střídají v týdenních turnusech. Ve službě jich je vždy minimálně 5.
OBRAZEM: Vodní záchranáři cvičili zásah na přehradě Hracholusky

Všichni čtyři obžalovaní odešli vloni v prosinci od plzeňského městského soudu s podmínkami. Marcel st. dostal šest měsíců podmíněně odložených na zkušební dobu jednoho roku, Andrlík rok na dva roky, Hlaváč 18 měsíců na dva roky a nejtvrdší trest si odnesl Marcel ml., jenž podle soudce napadl tři osoby, z nichž dvě zranil. Dostal tříletý trest, podmíněně odložený na tři roky. Poškozenému musí navíc zaplatit bezmála 300 tisíc korun. "Jednání čtyř obžalovaných bylo prokázáno, vyslechli jsme řadu svědků. Postupně došlo k jedenácti fyzickým napadením,“ zbilancoval případ předseda soudního senátu Luboš Patzenhauer. Rozsudek ale přijal jen nejstarší z mužů, zbylí tři se odvolali a uspěli, causa bude znovu projednána. Znamená to, že Marcel a spol. mohou nově odejít od soudu bez trestu, ale mohou také skončit za mřížemi, hokejista až na deset let.