V okolí dívky se spekuluje o tom, že buď skočila nebo byla shozená z mostu, který přes dálnici vede. Přesnou příčinu smrti určí až soudní pitva, její výsledky by měly být známy ve středu.

„Neustále prověřujeme veškeré okolnosti úmrtí mladé ženy. Zahájili jsme úkony trestního řízení a ve věci je rovněž nařízena soudní pitva,“ řekla Deníku policejní mluvčí Pavla Burešová s tím, že policie žádá veřejnost, zejména řidiče, kteří 44. kilometrem dálnice od třetí hodiny do půl čtvrté ráno projížděli nebo případně zastavili a mohli by poskytnout jakékoli informace, či kamerové záznamy z vozidel, aby se obrátili na policii.

Otec dívky nicméně zveřejnil na svém profilu na sociální síti výzvu, že hledá viníky tragické smrti své dcery.

Ilustrační foto.
U Kateřiny na Tachovsku zemřela mladá žena, otec pátrá po viníkovi

U několika příspěvků na profilu se objevily za první den po zveřejnění výzvy více než čtyři stovky komentářů. Naprostá většina z nich vyjadřuje pozůstalým upřímnou soustrast.

Některé z nich se ale nevyhýbají nepodloženým spekulacím hovořícím o násilné smrti. Další z diskutujících uvedl, že dívka měla být v noci na neděli na oslavě a odejít z ní sama. Jiný napsal, že dívka si mohla smrt způsobit sama. „Podle fotek u ní na profilu to zamýšlela dřív, myslím, že to udělala sama. Měla sama se sebou problémy,“ píše se v jednom komentáři.

Podle informací Deníku byla ale naopak dívka v posledních týdnech spokojená, působila vyrovnaně a těšila se do školy.

Dopravní nehoda u Plané.
FOTO: Opilý řidič dostal smyk a srazil u Plané protijedoucí vozidlo