Z vozidla značky Fiat, které poškozený zaparkoval v Roháčově ulici, neznámý pachatel využil „snadné" kořisti a poté co rozbil sklo u předních dveří, odcizil viditelně odloženou pánskou peněženku. Poberta si přišel na více než deset tisíc korun. Další věci, které byly součástí peněženky, jako řidičský a občanský průkaz a platební karty budou majitele stát další čas strávený s jejich vyřízením. „Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," dodala mluvčí PČR Hana Kroftová.

V souvislosti s autokriminalitou policejní opatření, není v silách mužů zákona zcela zamezit páchání této trestné činnosti. Proto upozorňujeme, aby byl kladen důraz na základní opatření, která mohou vloupání do vozidel výrazně minimalizovat. „Pamatujte, příležitost dělá zloděje. Zkomplikujte zlodějům jejich „práci" jak je to jen možné," uzavřela Kroftová.

Pokud si například všimnete podezřelé osoby, která se chce vloupat do vozidla, nebo už tak učinila, neprodleně takové jednání oznamte na linku 158. Nikdy nevíte, kdy všímavost jiných lidí může zachránit vozidlo právě vám.