Během víkendu si muži zákona posvítili na motoristy, někteří z nich usedli za volant opilí jiní pod vlivem drog.

V sobotu krátce po desáté hodině večer zastavili radničtí policisté osobní vozidlo značky BMW, které řídil šestadvacetiletý muž. Policisté motoristu vyzvali k provedení dechové zkoušky a testu na drogy. Požití alkoholu bylo vyloučené, avšak test na drogy byl pozitivní na amfetamin a cannabis. Na základě toho byl řidič převezený na lékařské vyšetření a odběr krve. Motorista se ale dopustil ještě jednoho přestupku, vozidlo totiž nemělo platnou technickou kontrolu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.

V neděli opět radničtí policisté zastavili před sedmnáctou hodinou v Mlečicích osobní vozidlo značky Škoda Octavia. I v tomto případě měl třiadvacetiletý řidič negativní dechovou zkoušku, ale pozitivní test na drogy. Ten detekoval látky cannabinoidy. Muž byl proto převezený na lékařské vyšetření a odběr krve.

Další případ, který se týká řidiče pod vlivem alkoholu, šetří rokycanští policisté. Ochráncům zákona jednání řidiče předali strážníci městské policie, kteří v sobotu v brzkých ranních hodinách chtěli kontrolovat motoristu ve vozidle Škoda Superb. Ten před strážníky začal ujíždět. Vozidlo nakonec zastavilo v ulici Josefa Knihy. „Vzhledem k tomu, že řidič nepředložil žádné doklady totožnosti a předepsané k řízení a provozu vozidla, navíc byl z jeho dechu cítit zápach po alkoholu, přizvali si strážnici na místo policisty," konkretizovala mluvčí PČR Hana Kroftová. Ti řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, které se řidič podrobil s pozitivním výsledkem. Na displeji přístroje se ukázala hodnota bezmála dvě promile. Následovalo lékařské vyšetření lékařské vyšetření a odběr krve. Muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu a z rukou policistů si už převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.