Do areálu (podle našich poznatků šlo o Hrádek) ihned vyrazili minulý týden tamní policisté i jejich kolegové z Rokycan, aby zde zadrželi dva cizince. Devětačtyřicetiletý muž a jeho o čtyři roky mladší komplic vnikli se dvěma dosud neznámými pachateli na oplocený pozemek firmy a ve strojírenské hale se zaměřili na příměsi pro výrobu oceli. „Vzácné kovy, které už měli nenechavci připravené u východu z haly, byly ohodnoceny částkou 800 tisíc korun,“ sdělila policejní mluvčí Hana Kroftová.

Příslušníci oddělení obecné kriminality sdělili povedené dvojici z Rumunska podezření ze spáchání trestného činu krádeže spáchaného ve stádiu pokusu formou spolupachatelství. Protože se jednalo o cizince, kteří se na území České republiky nezdržují, byl případ veden ve zkráceném přípravném řízení, a to ve lhůtě čtyřiceti osmi hodin. Podle výše škody hrozí pachatelům odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Annemarie Čečková (2770 g, 49 cm) přišla na svět 18. července ve 22:57. Rodiče Adéla a Pavel z Křimic přivítali očekávanou prvorozenou dceru společně.
FOTO: Právě jsme se narodili