Soudní líčení se vleklo bezmála dva roky. Ke konfliktu došlo již v srpnu 2018 ve slovenských Piešťanech, odkud spis tamní policie postoupila do Plzně. Cirkus Aleš má totiž oficiální sídlo v Kyšicích. „V úmyslu fyzicky napadnout Berouska vstoupil Aleš do kabiny nákladního vozu, kde poškozeného bezdůvodně fyzicky napadl, a to opakovaně údery pěstí do obličeje a kopy do těla,“ řekl státní zástupce Dušan Nový. Dodal, že poté vnikl do kabiny kamionu i Laník, který kopal Berouska do hlavy.

Jeden z Berouskových lidí, Karel J., soudu řekl, že na místě s principálem a kolegy čekali, až bude možné složit cirkusový stan. On seděl za volantem a koukal na televizi, Berousek si v kabině zdříml. „Najednou přijelo bílé auto a vystoupilo pět lidí. Byli plešatí, udělaní,“ tvrdil senior a dodal, že poté Aleš a Laník vnikli do kabiny a napadli Berouska. „Vzbudil mě křik. Viděl jsem v kabině Antonína Aleše, který na mě křičel. Ptal jsem se, co se děje. Začal mě kopat, mlátit, dostával jsem rány. Cítil jsem, jak jsem z boku dostal několik úderů do spánku. Myslel jsem, že je to pěstí, ale Karel J. mi pak řekl, že to byly kopance od Laníka,“ doplnil Berousek. Řekl, že se bránil a sám rozdal několik ran. Aleš měl při odchodu pronést, že stejně dopadne jeho bratr a jeho rodina.

Gia Daniela Veselá u Krajského soudu v Plzni
Na likvidaci makléřky si měla najmout vraha Jonákovy manželky. Žena vinu popírá

Obžalovaní Aleš a Laník ale odmítli, že by se skutek odehrál tak, jak tvrdí obžaloba. „Šel jsem si s ním vyříkat nechutné pomluvy na mou rodinu, které šířili. On mě napadl první, pak došlo ke rvačce,“ tvrdil Aleš.

Senát v čele se soudcem Radkem Vydrou ale došel k závěru, že jsou oba obžalovaní vinni, a uložil jim výchovné tresty. Aleš dostal trest 18 měsíců, podmíněně odložený na zkušební dobu 28 měsíců. „Je nutno podotknout, že jde o souhrnný trest, protože byl v červnu odsouzen v Ostravě za ublížení na zdraví a ještě za výtržnictví,“ uvedl Vydra, jenž Aleše dále odsoudil za porušování domovní svobody a poškození cizí věci. „Porušování domovní svobody spočívá v tom, že oba obžalovaní vnikli do kabiny kamionu, která byla uzpůsobena k noclehu, a poškození cizí věci v tom, že Aleš při potyčce strhl Berouskovi z hlavy paruku od Osmana Laffity a způsobil mu tak škodu 12 tisíc korun,“ vysvětlil soudce. Laníkovi byl za ublížení na zdraví a porušování domovní svobody uložen devítiměsíční trest se zkušební dobou v délce 15 měsíců. Oba obžalovaní si na místě podali odvolání, věcí se tak bude zabývat Krajský soud Plzeň.