Nejvyšší srážky byly zaznamenány na Rokycansku, kde mělo spadnout 129 milimetrů srážek, meteorologové tento údaj zatím nepotvrdili. "Čekáme ještě na revizi tohoto údaje," uvedl Ivo Bohmann z plzeňské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. Srážky i tak způsobily zvednutí hladiny řeky Klabavy. V Hrádku u Rokycan v jednu hodinu v noci překročila první povodňový stupeň, po třetí hodině voda opadla, aby v šest hodin ráno opět vystoupala až nad první stupeň. Situace se s dvouhodinovým zpožděním opakovala také v Rokycanech v ulici Na Pátku.

Během dne se hladina Klabavy dále zvedá, ve dvě hodiny odpoledne už překrošila v Hrádku u Rokycan hranici třetího povonového stupně, tedy 190 centimetrů, v Rokycanech se drží zatím na prvním stupni.

Podle Bohmanna se noční srážky v kraji pohybovaly spíše v běžných mezích. "Evidujeme srážky mezi 30 a 40 milimetry. V Tajanově na Klatovsku pak spadlo 56milimetrů," řekl Bohmann.

V sobotu bude zataženo či skoro zataženo, občasný déšť by měl přecházet do přeháňek, odpoledne by srážky měly postupně ustávat. Nejvyšší teploty by se měly pohybovat mezi 18 a 21 stupni.

V neděli už by měly přeháňky být spíše ojedinělé, srážky by měly postupně ustat, bude oblačno, později až polojasno, denní teploty by mohly stoupnout až ke 23 stupňům.

Prasklá Domažlická ulice v Klatovech.
Nová silnice v Klatovech dlouho nevydržela, během vydatného deště praskla