Rozsáhlé policejní manévry byly včera k vidění v okresním městě. Oznamovatel totiž sdělil, že v některé ze středních škol je výbušnina. Ihned bylo evakuované Gymnázium a Střední odborná škola Rokycany.

Několik osádek policejních aut spolu s psovodem mířilo jako první ke gymnáziu. Oznamovatel totiž přesně neuvedl, ve které škole by se měla bomba nacházet.

„Telefonáty byly divné, takové nekonkrétní. Volající telefonoval na vrátnici, do sekretariátu i na policii. Sdělení se opakovala a přicházela zhruba tak během tři čtvrtě hodiny. Mužský hlas naznačoval, že střední školy v Rokycanech byly ohrožené. Raději jsme hned vyklidili obě naše školní budovy," uvedla ředitelka Drahomíra Rancová. Na místě setrvala pouze se zástupci ředitele a sekretářkou. Děti a pedagogové zamířili po páté vyučovací hodině domů. „Učitelé chodili do tříd a informovali nás, abychom opustili budovu," sdělil jeden ze studentů. „Čekáme na verdikt policie, ale nemyslím si, že by se tu našla nějaká bomba či podobně. Spíše se zdá, že poté, co psychicky narušená žena pobodala děti, nabalují se na to další případy," konstatova-la Rancová.

„Krátce po dvanácté hodině byl na linku tísňového volání přijatý anonymní telefonát, že ve střední škole v Rokycanech se nachází bomba," konkretizovala mluvčí PČR Hana Kroftová. „Vyšetřovatel a operativec ze služby kriminální policie a vyšetřování za přítomnosti dalších sedmnácti policistů, služebního psa a strážníků městské policie prováděli kontrolu středních škol," dodala. V 15.20 byla akce ze strany mužů zákona ukončená.

„V žádné ze středních škol v Rokycanech nebyl nalezený podezřelý předmět, který by mohl s oznámením souviset. Policisté se anonymním telefonátem budou nadále zabývat," uzavřela Kroftová.