Teď dělníci položili nový asfalt na silnice u statku, u Mateřské školy Břasy, u rozhledny Na Vrchách a u hornických domků ve Stupně. V podstatě jim tu už zbývá jen dosypat krajnice a dodělat vpusti. Následně se přesunou do Kříší a areálu Ultramarinky, kde budou v asfatlování místních komunikací pokračovat.

„Ty silnice v Břasích a ve Stupně už jsou téměř dokončené, takže se už příští týden v pondělí začne pracovat v Kříších. Necháváme tady opravit vjezd na hřiště a ke kulturnímu domu, také komunikaci u hasičské zbrojnice a vjezd ke stanovišti pro baňky na tříděný odpad,“ popsal břaský starosta Miroslav Kroc.

V srpnu by se pak měla stavební firma přesunout zpět do Břas. V areálu bývalé barvírny zvané Ultramarinka, kde obec postupně buduje zázemí pro volnočasové aktivity, je potřeba opravit příjezdovou cestu od hlavní silnice a vytvořit parkovací místa. Se stavbou mají být dělníci kompletně hotoví do konce září.

Jaroslav Strnad si tenhle úkon při rybářských závodech ve Veselé zopakoval několikrát. Vyhrál přesvědčivě: během tří hodin soutěže chytil přes deset metrů šupináčů.
Ve Veselé nachytali 48 metrů šupináčů