Částky lze uhradit přímo v úřadě. Obyvatelé sdružených obcí ale dostanou příleži-tost zaplatit též u nich v bydlišti. Ve Střapoli to bude ve středu 28. ledna, od 16 do 16.45 hodin, v prostorách kulturního zařízení. V Sedlecku je stejný den, tedy 28. 1., čas k úhradě vyhrazený od 17 do 18 hodin, a to v bývalé prodejně.

Pokud jde o svozy odpadů, platí se vždy za jednu nádobu o objemu 110 či 120 litrů, a to následovně: Za její vysypávání jednou týdně, což by mělo být dvaapadesátkrát, vydají 1850 korun. Za kombinování ve smyslu, že v zimě se vyváží nádoby každý týden a v létě jednou za čtrnáct dnů, zaplatí 1550 Kč. Pokud se zájemci během roku spokojí se čtrnáctidenní frekvencí odvozu, pak si připraví stovku. Dvanáct svozů, tedy jedenkrát měsíčně, je vyjde na 600 korun. Stejná částka, vyhrazená ale jen pro chalupáře, zahrnuje 11 svozů za období od května do září.

V obci pamatovali i na zpoplatnění čtyřnohých psích miláčků. Majitele tak na rok vyjdou na rovnou stovku. Pokud ale má chlupáčů více, za každého dalšího si připlatí navíc 150 Kč.