Ohňostroj jisker a zvuky provázející házení známých praskavých kuliček se v úterý postaraly o noční schůzku hasičů, městské policie i zástupců RWE.

Zvuky a světelné efekty totiž vycházely z výkopu pořízeného plynaři na rozhraní ulic Čechova a Pod Ohradou. Přes něj visel silný kabel a ten se pálil. Při zemních pracích zřejmě došlo k jeho porušení. „Zjistili jsme, že jím prochází střídavý proud a napájí veřejné osvětlení. Musíme tu vyčkat, než se podaří příslušný okrsek vyřadit z provozu, aby nedošlo k nějakému úrazu a větším škodám," uvedl velitel zásahu HZS Rokycany.

„Všiml jsem si stejného jevu už nad ránem, ale protože pak přišli dělníci, pustil jsem to z hlavy," konstatoval obyvatel z nedalekého domu. „Vzhledem k tomu, že přes den elektřina do veřejného osvětlení neproudí, pouští se až večer, na zkrat se přišlo až další noc. Elektřina probíjela do sloupu osvětlení a dva stožáry už byly poškozené," vysvětloval Ján Vaščák z Rumpoldu R, když kolem 22. hodiny dorazil na místo. Firma totiž má veřejné osvětlení města na sta-rosti. Po příjezdu okruh dálko- vě vypojil z provozu, a to z Vokáčovy ulice. Vzhledem k zasmyčkování se celá ulice Pod Ohradou a kus vedlejší, to je B. Němcové, ponořily do tmy. Včera firma provádějící výkopy na vlastní náklady zajišťovala opravu. „Zatím čekám, až budeme moci odzkoušet vedení a znovu nahodit okruh," uvedl odpoledne Vaščák.