Masakr. Jediným slovem se dají popsat teroristické útoky, které se odehrály v pátek večer v Paříži. Desítky lidí zahynuly při krvelačném řádění teroristů. Mezi veřejností panují obavy, někteří přestali vyhledávat hromadné akce, jiní doufají, že se Evropa vzchopí a vzepře islamistům. Strach je ale i mezi těmi, kteří mají objednané zájezdy do této země. Podle cestovních kanceláří se však hromadné rušení nekoná.

„Pořádáme předvánoční poznávací zájezdy do Paříže. Jsme zprostředkovatelé, takže nemáme informace, že by se cesty hromadně rušily," sdělila za cestovní kancelář Lenka Peroutková. „Ani obavy lidí, že by se báli jet do Francie, jsme nezaznamenali. Nikdo se prozatím neozval," uzavřela.

Mezi lidmi panika jistá je. Někteří se bojí, jiní doufají v hromadné semknutí a boj proti teroristům. „Je to strašné. Tolik nevinných lidí zemřelo a to jen kvůli tomu, že to nemá někdo v hlavě v pořádku. Na druhou stranu si říkám, že přesně na tohle teroristé čekají, až dostaneme strach. Proč bychom se ale měli schovávat? Máme armádu, ostatní státy také, tak do nich," svěřila se Ilona Kopecká. „Nedávno jsme se s manželem vrátili z Paříže. Byl to nezapomenutelný víkend. Jsem ráda, že jsme tam byli o pár týdnů dřív, než došlo k útokům a viděli ji romantickou, bez prolití krve. Mrzí mě, že existuje skupina lidí, kteří uznávají co si a vraždí nevinné lidi. Doufejme, že je někdo zastaví," uvedla Petra Štěpánová.

V Paříži zemřelo po teroristických útocích více než sto lidí. Přes tři sta jich bylo zraněno. K odpovědnosti za útoky se přihlásil Islámský stát.