„Nebojím se toho, že by lidé dostali strach. Spíš si myslím, že poklesne spotřeba alkoholu," uvedl sadař a výrobce pálenice z Vranova Richard Schwarz. „Pro výrobu pálenky používáme stroj za více než milion korun. A ten si sám dokáže ohlídat množství metylalkoholu," pokračoval. „Myslím si, že většinou se tento kontaminovaný produkt prodává na tržnicích nebo ve večerkách. Ale dostat se může i do pětihvězdičkového hotelu," konstatoval Schwarz. „I přesto, že zařízení mají své dodavatele, nižší cena bývá mnohdy rozhodující," sdělil. „Doufám, že situace se velmi brzy vyřeší. Ve chvíli, kdy na nekvalitní alkohol začnou umírat lidi, tak je zaděláno na pořádný malér," uzavřel Schwarz.

Také majitelé restaurací jsou podobného názoru. Většina z nich kupuje alkohol od věrohodných výrobců. I přesto se s dotazy lidí na původ kořalky hospodští setkávají. „Při každém nalití panáka se mě návštěvníci ptají, na jeho původ," uvedl majitel pivnice Zdeněk Chmelíř. „Někteří i požadují, abych jej před nimi vypil. To ale vždy odmítnu, protože jsem přece v práci," s úsměvem podotkl. „Otevíráme lahve přímo na baru, aby zákazník viděl, že jsou okolkované a od známého plzeňského výrobce. Snad se brzy situace uklidní," uzavřel Chmelíř.

Velkoobchod BAF sídlící v Rokycanech navštívili kontroloři. „Ve dvou maloobchodech se objevila inspekce. Máme ale vše pořádku. Lidé prostě musí kupovat to, co má kolek, je kvalitní, pak nemusí mít strach," uvedl majitel František Průša.