Jednou z ´trápených ´ byla také Veronika Rottenbornová. „Příprava tabule je docela složitá. Sehnat potřebný inventář a skloubit ho dohromady tak, aby odpovídal mému záměru vylosovaného námětu Gastronomie našich babiček, nebylo snadné,“ uvedla dívka. Zvolila oranžovo–bílo–hnědé ladění a v rámci menu coby předkrm navrhla zeleninový salát s tuňákem, pro hlavní chod kuřecí prsíčka s ovocnou omáčkou. Dezertem byla jablíčka v županu, k vínu podávala sýr.

„Připravili to moc pěkně. Když vidím, jak jsou mladí šikovní, je mi vždy hezky,“ uvedla Zdeňka Chudáčková, obhlížející tabule.

„Obsluha hostů je mi přesto bližší. Míchala jsem zeleninový salát přímo u stolu a ani se mi neklepaly ruce,“ pochlubila se Veronika.

„Zkoušky nás nezaskočily, ani to, že letos se poprvé skládají jako státní a žáci si museli losovat z obdržených témat,“ sdělila učitelka odborného výcviku Ivanka Vašáková. „Celý rok museli absolvovat ještě náročnější úkoly složité obsluhy,“ doplnila.