Předchozí
1 z 14
Další

ANKETA: Komunální volby 2022

Co u vás rozhodne volby?Co u vás rozhodne volby?Zdroj: DeníkČesko čekají poslední zářijový víkend komunální volby. Lidé si své kandidáty do zastupitelstev měst a obcí zvolí v pátek 23. a v sobotu 24. září. Co podle vás může rozhodnout boje o radnici a jaká témata hýbou vaším bydlištěm? Ptali jsme se občanů Rokycanska. Podívejte se na jejich odpovědi.

Jiří Olšar, pedagog, Rokycany

Jiří Olšar, pedagog, RokycanyZdroj: DeníkJaké téma rozhodne boj o radnici? Přimlouvám se za to, aby nově zvolení zastupitelé kladli větší důraz na bezpečnost ve městě. Především v okrajových částech Rokycan, kde je občas strach večer projít.

Josef Kožíšek, učitel, Rokycany

Josef Kožíšek, učitel, RokycanyZdroj: DeníkNemyslím si úplně, že Rokycany patří k bezpečným městům. Souvisí to s firmami, kde našli uplatnění cizinci a jejich mentalita je přece jen odlišná. Dění v bývalých kasárnách v jižním cípu to potvrzuje.

Milan Hejduk, důchodce, Rokycany

Milan Hejduk, důchodce, RokycanyZdroj: DeníkNepředpokládám, že by měla v Rokycanech nastat nějaká urputná bitva. Přesto se přimlouvám za jednu oblast, a tou je zlepšení parkování. Aut dramaticky přibylo, jenže počet míst tomu neodpovídá.

Petr Konětopský, Lhota pod Radčem

Petr Konětopský, Lhota pod RadčemZdroj: DeníkNevím, zda jsem vhodný respondent, protože teď částečně bydlím v Mýtě. Ovšem pokud jde o Lhotu pod Radčem, přikláněl bych se k rozvoji bydlení. Časy, kdy se vesnice vylidňovaly, snad už minuly.

Tomáš Sýkora, dotační poradce, Rokycany

Tomáš Sýkora, dotační poradce, RokycanyZdroj: DeníkTéma, které v okresním městě rezonuje, je kultura. Dnes to došlo tak daleko, že tu nemáme vhodný sál. Zavřená je dlouhodobě sokolovna a Střelnice má na větší akci rozměr přece jen nedostatečný.

Alena Rothová, ekonomka, Rokycany

Alena Rothová, ekonomka RokycanyZdroj: DeníkCo mne hodně trápí, je nedostatek klasických dětských hřišť. Ta stávající nebudí přílišnou důvěru, protože tam narážíme na pochybné existence. A celkově – ploch ke sportování by mělo být podstatně víc!

Nikola Strnadová, Kakejcov

Nikola Strnadová, KakejcovZdroj: DeníkPůsobím sice v Rokycanech, ale teď převážně žiji v Kakejcově. Vesničce na jihu Rokycanska, kde najdu vše důležité. Snad jen s chodníky by se dalo něco udělat, aby se tu lidé cítili bezpečněji…

Petr Urban, architekt Rokycany

Petr Urban, architekt RokycanyZdroj: DeníkJá si hlavně přeji, aby se na radnici vyměnila vládnoucí garnitura. Zas tak moc toho pro Rokycany neudělala… Podívejte se třeba na placené parkování v centru města o víkendech. Tady nevidím žádnou logiku!

Ján Korytár, důchodce Rokycany

Ján Korytár, důchodce RokycanyZdroj: DeníkJsem sice v seniorském běhu, ale pořád náruživý vytrvalec. Takže vnímám, jak se okresní město mění k lepšímu a co se tu změnilo. Snad jen stav některých chodníků není důstojný jednadvacátého století.

Leoš Kubát, podnikatel, Rokycany

Leoš Kubát, podnikatel, RokycanyZdroj: DeníkJako obrovský deficit Rokycan vnímám absenci víceúčelové sportovní haly. Jsou tu sice zázemí pro házenou či volejbal, ale chtěl bych, aby si na své přišli i vyznavači dalších odvětví. Včetně dalších hřišť na beach volejbal.

Jaroslav John, důchodce, Zbiroh

Jaroslav John, důchodce, ZbirohZdroj: DeníkUsadili jsme se na chatě a nelitujeme toho. Klid, nádherné prostředí a úžasná možnost výletů.Snad jen s těmi chodníky ve Zbiroze, které jsou v hodně zdevastovaném stavu by se mohlo něco udělat.

Pavel Grimm, důchodce Rokycany

Pavel Grimm, důchodce RokycanyZdroj: DeníkPodzim života trávíme s manželkou v krásné přírodní scenérií pod Čilinou.Teoreticky bez problémů, i když od výše položených sousedů k nám občas přitéká nevábně vonící a vyhlížející tekutina.

Zapojte se také do ankety Deníku

Na sídlišti není kde zaparkovat. Chybějí zubaři. Ulice jsou plné děr. A zrovna ve vaší obci stále chybí kanalizace, ačkoliv ji zastupitelé slibují roky. Témata, která vás trápí. Co bude tím hlavním tématem zářijových komunálních voleb ve vašem bydlišti? Co u vás rozhodne volby? Dejte nám vědět ZDE. Deník tu žije s vámi!

Co u vás rozhodne volby?Co u vás rozhodne volby?Zdroj: Deník