„Teď právě trénuje dvacítka a hned po úpravě ledu na něj naskočí devatenáctka. Odpoledne čeká obě skupiny další trénink," informoval vedoucí hokejové haly v Rokycanech Vladislav Bejček.

„Letní přípravu už máme za sebou, teď jsme přijeli do Rokycan se s týmem sehrát, vypilovat taktiku a strategii. Čekají nás náročné zápasy," prozradili hráči dvacítky, která právě dělala místo rolbě upravující led a mladším kolegům.

„Jsme tu od pondělí do pátku. V sobotu, v ranních hodinách už míříme letadlem za moře. Chceme být připraveni. Čekají nás týmy Kanady a Ruska, které budou v plné síle a sestavě. Bude to tedy náročné," uvedl obránce David Němeček.

Jak už bylo řečeno, příprava na suchu už se nekoná. Hráči se maximálně před tréninkem rozcvičují a po něm si dopřejí lehčího strečinku a protažení těla. Jak hodnotí svůj pobyt v Rokycanech? „Co se týká ledu, tak samozřejmě by mohl být lepší, ale s tím nikdo nic neudělá. Může za to teplé letní počasí. Častěji se tak proto upravuje," prozradil Němeček. A měl pravdu. Kluziště po tréninku připomínalo spíše lázně, kolik bylo nad ledem z reprezentantů páry. Bylo vidět, že nic nenechávají náhodě a připravují se svědomitě a naplno. „Pokud jde o ubytování, tak bydlíme přímo vedle stadionu a myslím, že můžu mluvit i za ostatní, že jsme opravdu spokojeni. Navíc tu dobře, skutečně velice dobře, vaří," pochvaloval si Němeček.