Zatímco při výjezdu z okresního města Plzeňskou ulicí jezdcům už dva roky vyhovuje klasická asfaltová stezka, o pár set metrů dál to mají složitější. Pod mostem je umístěná dopravní značka se zákazem vjezdu a povolením pouze pro stavbaře. „Už bylo na čase. Podívejte se, jak to tady po dešti vypadá. Samá louže, výmoly a na tom bych kolo zničil,“ rozčiloval se osamocený cyklista, který bezmála dvoukilometrovou cestu po štěrku a ve vodě ke Klabavě s opatrností zvládl.

Masarykovo náměstí je němým svědkem startu i zavírání prodejen
Do centra Rokycan se zase vrátila auta

„Víme, že rekreační sportovci čekali na úpravu dlouho, ale museli jsme se domluvit s majiteli pozemků,“ vysvětlila mluvčí rokycanského úřadu Tereza Maixnerová s tím, že akci financuje dobrovolný svazek obcí Horní Berounka, povodí Klabavy za přispění dotace Plzeňského kraje a Integrovaného regionálního operačního programu. Součástí investice je kompletní výměna povrchů a podloží v délce patnácti set metrů. Pozměněné bude rovněž napojení účelové komunikace na silnici III. třídy u Klabavy a v neposlední řadě dojde k novostavbě stezky pro chodce a cyklisty podél zmíněné komunikace v délce 38 metrů.

Otazník visí jen nad termínem dokončení. Ohlášené finále má být v polovině listopadu, ovšem při naší páteční inspekci jsme na žádné těžké stroje nenarazili.