DVOREC - Farma plná zvířátek mezi Újezdem u Svatého Kříže a Němčovicemi láká o víkendu k návštěvě. romě prohlídek (v obou dnech od 10, 13 a 15 hodin) je tentokrát připojena výzva pro příznivce a sběrače kamínků. Každé dítě, které přinese alespoň tři kamínky na výměnu, bude mít prohlídku areálu zdarma. Prostor včetně zahrady penzionu skýtají řadu možností, kam krásné relikvie uložit. Lákadlem je i prodej domácích špekáčků a jejich okamžité opečení na ohni.

VOLDUCHY - Počet obyvatel Volduch zítra ráno dramaticky vzroste. Na svědomí to bude mít setkání nejmladších hasičů z dvanácti sborů Rokycanska. Přes 170 kluků a děvčátek absolvuje od 8.30 hodin soutěž v pexesu a další disciplinou bude vázání uzlů.

Kromě toho je v kulturním domě přichystáno proškolení jednotlivých odborností (strojníci, velitelé, preventisté nebo kronikáři).

Při noční hře se soptíci sejdou v sobotu 9. dubna ve Stupně.

DRAHOŇŮV ÚJEZD - Karnevalové odpoledne vládne sobotnímu dění v obci u Zbiroha. Malí i odrostlejší návštěvníci zamíří do hospody před 15. hodinou – nejlépe v převleku.

ZBIROH - Pro velký úspěch jsou opakované prohlídky zbirožského zámku pro malé návštěvníky. Každou březnovou sobotu od 11.30 hodin s výkladem, jak se stolovalo v dobách Karla IV., Rudolfa II, atd. Více o registraci na webu www.zbiroh.com.