„Největší blázinec byl ve čtvrtek a čekáme jej i dnes. Jdou na dračku různé květiny a hodně také míchané vazby. Ze samostatných pak gerbery, frézie, a karafiáty. Ve čtvrtek se prodávalo cokoliv. Otevřeno máme ještě dnes, ale v neděli ne," svěřila se za květinářství Zdeňka Hacaperková.

Také parfémy se dobře prodávají. „Je pravda, že většinou muži vyrazí koupit nějaký ten dražší parfém pro svou maminku. Jsou to ale i mladé dívky, které chtějí potěšit nějakým pěkným dárkem. Prodávají se také levnější voňavky nebo rtěnky," sdělila prodavačka z drogerie.

Mezi lidmi z okresu se slaví tento svátek více, než třeba Valentýn. „Každoročně něco koupím. Jednou je to květina, pak třeba něco sladkého. Nechybí samozřejmě návštěva maminky spojená se společným obědem," svěřila se Lenka Plavcová. Martin Lang z Mirošova doplnil: „Maminka mi, bohužel, loni zemřela. Ale v neděli určitě dojdu zapálit svíčku a položit kytku z její zahrady na hrob."

V neděli nechybí ani kulturní akce. V Kamenném Újezdu pořádají například pose-zení s písničkou. Startuje se v patnáct hodin a k tanci i poslechu zahraje v sále kulturního zařízení Zdeněk Zimčík. Příští pátek je v Příkosicích zadaný pro maminky. Vystoupení si zde přichystali od 15.15 hodin děti v mateřince.